Hoofdonderdelen van een BHV cursus
Tijdens de BHV Basiscursus van Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland (SBN) worden de cursisten klaargestoomd voor hun rol als toekomstige BHV’er. Cursisten leren acuut te handelen bij noodsituaties, met nadruk op:
- Herkennen van gevaarlijke situaties
- Eerste hulp
- Reanimatie
- AED-gebruik
- Brandbestrijding
- Ontruiming
Zowel praktijk als theorie komt aan bod tijdens de BHV cursus, zodat de toekomstige BHV’ers goed voorbereid zijn op verschillende noodsituaties. Bij SBN bieden we twee vormen: een BHV Basis cursus die bestaat uit 2 klassikale dagen, en een BHV Basis cursus met E-learning component. Met het E-learning component kun je het theoretische gedeelte in je eigen tijd voltooien, waardoor je maar één dag klassikaal hoeft bij te wonen. Daarnaast kunnen we ook een maatwerk oplossing bieden bij jou op locatie met een Incompany cursus.
Daarnaast biedt SBN verschillende vervolgcursussen aan, van de verplichte jaarlijkse BHV Herhaling tot gespecialiseerde trainingen zoals BHV Ploegleider en Hoofd BHV. Bekijk ons volledige aanbod en kies de cursus die perfect aansluit bij jullie wensen.
Praktische aspecten van BHV training
De tweedaagse BHV Basis cursus van SBN combineert praktijksituaties en theoretische kennis om zo kennis bij te brengen, maar ook het zelfvertrouwen te vergroten bij het handelen in noodsituaties. Ervaren instructeurs behandelen verschillende thema’s, van alarmeren tot brandbestrijding. Tijdens de praktijklessen worden realistische scènes nagebootst. Hierdoor sluit de training nauw aan op de werkomgeving. Ons doel als erkende expert op het gebied van BHV is om capabele cursisten op te leiden die vol vertrouwen kunnen reageren bij calamiteiten op de werkvloer.
Belang van BHV training
Waarom is een BHV cursus zo belangrijk? Het stelt medewerkers in staat om snel en adequaat te reageren bij incidenten op de werkvloer. Of het nu gaat om een kleine calamiteit of een brand of werkongeval; BHV’ers kunnen snel en doeltreffend actie ondernemen. Een opgeleid BHV team geeft bovendien vertrouwen. Met een BHV diploma voelen werknemers zich sterk en veilig in elke situatie, tijdens én na werktijd.
Competenties en taken van een BHV’er
Iedereen heeft de kans om een BHV’er op de werkvloer te worden, ongeacht de sector waarin je werkzaam bent en zonder vooropleiding. Hoewel er geen specifieke toelatingseisen zijn, is het belangrijk dat men fysiek en mentaal in staat is om hulp te bieden als BHV’er. Als BHV’er ben je onder andere proactief ingesteld en kun je tegelijkertijd de kalmte bewaren. Als BHV teamlid kun je goed communiceren en ben je een teamplayer. Hier besteden we ook tijdens de cursus de nodige aandacht aan.
BHV certificaat meteen regelen
De BHV Basis cursus van SBN is een tweedaagse cursus. Voor drukke professionals die snel resultaat willen behalen bieden we een één-daagse variant met E-learning. Met onze unieke E-learning variant bestuderen de cursisten de BHV theorie thuis op hun eigen tempo en komen zij voor 1 praktijkdag bij elkaar. Ook bij deze cursus ontvangen zij een officieel NIBHV diploma en twee certificaten: Basisdiploma BHV, Certificaat Eerste Hulp en Certificaat Brandbestrijding & Ontruiming.