Eerste Hulp bij werken met Kinderen (EHK) (3 dagdelen)

Incompany
  • 3 dagdelen naar keuze
  • De prijs is op aanvraag

Ieder jaar belanden er tienduizend kinderen in het ziekenhuis als gevolg van een ongeval in of rondom huis. Wat doe je als jouw kind zich verslikt in een snoepje of zich brandt aan een hete vloeistof? Moet het hoofd nou voorover of achterover worden gehouden bij die bloedneus? Niet alleen thuis, maar ook als je werkt in een crèche, op een basisschool of als gastouder wil je vanzelfsprekend goed zorgen voor ‘jouw’ kinderen en de juiste Eerste Hulp kunnen verlenen. In de kinderopvang en in peuterspeelzalen is het bovendien wettelijk verplicht dat er altijd minimaal één volwassene aanwezig is die beschikt over een geldig en geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen.

Wat leer je tijdens de cursus Eerste Hulp bij werken met Kinderen – Dag (3 dagdelen)?
Tijdens onze Incompany training Eerste Hulp bij werken met Kinderen word je goed voorbereid op je rol als aankomend EHBO’er. Je leert alles over de ontwikkelingsstadia van zuigelingen en van kinderen, je leert veelvoorkomende ziektebeelden bij kinderen te herkennen en je leert welke levensreddende Eerste Hulp handelingen je kunt toepassen bij kinderen. Naast het theoretisch gedeelte voer je onder begeleiding van een docent verschillende praktijkverrichtingen uit.

Wat anderen zeggen
Dankzij de training kan ik zonder angst of belemmeringen Eerste Hulp toepassen bij kinderen. Bovendien voldoe ik als gastouder aan de eisen die de overheid stelt, zodat ik niet aansprakelijk kan worden gesteld voor schade aan zaken of personen als ik Eerste Hulp verleen.

Bekijk cursussen
30.000 cursisten gingen je dit jaar voor
0162 – 466 055
KlantenVertellen
USP's

Eerste Hulp bij werken met Kinderen (EHK) bij SBN

Bewustzijnsstoornissen: hersenschudding, flauwte, koortsstuipen, bewusteloosheid, onderkoeling, oververhitting, uitdroging, diabetes en epilepsie
Ademhalingsproblemen: allergische reactie, verstikking, verslikking, verdrinking, kortademigheid, paniekaanval en bewusteloosheid
Circulatiestilstand
Reanimatie van kinderen en gebruik van de AED
Uitwendige wonden
Bloedingen
Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels
Verstuikingen en kneuzingen
Oogletsels
Insectensteken en dierenbeten/krabwonden
Brandwonden
Vergiftiging

Direct en gemakkelijk inschrijven

Vrijblijvend een offerte aanvragen voor Eerste Hulp bij werken met Kinderen (EHK)?

Vul het onderstaande formulier in. We nemen dan contact met je op om je wensen te bespreken. Daarna ontvang je van ons een vrijblijvende prijsopgave.
  • * Verplicht veld
Klantenvertellen

Ervaringen van onze cursisten

Eerste Hulp bij werken met Kinderen (EHK) (3 dagdelen)

Doelgroep

Voor personen vanaf 16 jaar die met kinderen werken en voorbereid willen zijn op Eerste Hulp handelingen bij kinderen

Toelatingseisen

Geen vooropleiding vereist

Examen

Het NIBHV examen Eerste Hulp aan Kinderen bestaat uit een theoretisch gedeelte en uit een praktijkgedeelte

Diploma/Certificering

NIBHV Certificaat Eerste Hulp bij werken met Kinderen (EHK)

Cursusduur

3 dagdelen, naar eigen wens in te plannen

Cursusgeld

Bel voor actuele prijzen naar onze afdeling Incompany of stuur ons een e-mailbericht voor een vrijblijvende offerte

Geldigheid

Eén jaar, te verlengen via een jaarlijkse herhalingscursus

Extra

De training Eerste Hulp bij werken met Kinderen wordt alleen als Incompany training aangeboden

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de cursus BHV en de cursus EHBO?

Als BHV’er leer je hoe je een beginnende brand moet bestrijden, hoe je de noodzakelijke Eerste Hulp moet bieden, hoe je een gebouw moet ontruimen en hoe je moet communiceren met de professionele hulpdiensten. Bij een EHBO cursus wordt het onderdeel Brandbestrijding en Ontruiming niet geoefend. Een EHBO training gaat veel dieper in op levensreddende eerste handelingen en het verzorgen van verwondingen.

Ik heb de Basiscursus BHV gevolgd, is het verstandig om ook nog een EHBO cursus te volgen?

Uit de Risico Inventarisatie & Evaluatie die je als bedrijf of organisatie wettelijk verplicht moet (laten) uitvoeren, blijkt of de inzet van BHV’ers toereikend is of dat er ook nog EHBO’ers opgeleid moeten worden. Als gastouder of pedagogisch medewerker in de kinderopvang is het vanuit de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) sowieso verplicht om een kinder-EHBO cursus te volgen. Ook bij de organisatie van een evenement zijn EHBO’ers verplicht.

Is het verplicht om de cursus EHBO Basis te herhalen?

Ja, om een geregistreerd EHBO’er te blijven, dien je jaarlijks de cursus EHBO Herhaling te volgen. Het is noodzakelijk om je kennis en je vaardigheden regelmatig op te frissen en in de praktijk te trainen.

Is het verplicht om de cursus Eerste Hulp bij werken met Kinderen te herhalen?

In de kinderopvang en in peuterspeelzalen moet er volgens de Nederlandse Wet Innovative en Qualitied Kinderopvang (IKK) per 1 januari 2018 altijd minimaal één volwassene aanwezig zijn die een geldig en geregistreerd certificaat heeft voor het verlenen van Eerste Hulp aan kinderen. Om je kennis en je vaardigheden als Eerste Hulpverlener up-to-date te houden, is deelname aan een herhalingscursus van groot belang.

Hoe vaak moet een EHBO’er op herhaling?

De geldigheidsduur van het Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp kan alleen verlengd worden door jaarlijks nascholing te volgen. Alleen op die manier blijft de kwaliteit van de hulpverlening gewaarborgd.

Vergoeden verzekeraars EHBO-cursussen?

Er zijn zorgverzekeraars die de cursus (deels) vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Informeer hiervoor bij jouw verzekeraar.